Maandag 3 Mei 2021 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Alweer een enorme geldstroom aan Sihame El Kaouakibi blootgelegd

Alweer een enorme geldstroom aan Sihame El Kaouakibi blootgelegd

Het gerecht is een onderzoek gestart naar geldstromen tussen de socialistische mutualiteit in Limburg en de vennootschappen van Sihame El Kaouakibi. De mutualiteit betaalde 500.000 euro per jaar aan de jongerenwerking van de Antwerpse politica. Vanwege de matige resultaten werd de samenwerking stopgezet. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

De Voorzorg Limburg werkte tussen 2013 en 2020 samen met El Kaouakibi. Dat was op initiatief van toenmalig directeur Tony Coonen, die nu door het gerecht wordt verdacht van witwassen en corruptie bij de verkoop van vastgoed voor de mutualiteit.

Let's Go Urban kreeg de laatste drie jaar telkens 500.000 euro van De Voorzorg Limburg. Aanvankelijk was dat een succes, er kwamen veel jongeren naar de jongerenkampen. De laatste jaren gingen de resultaten achteruit en werd de samenwerking uiteindelijk stopgezet.

"Is er een overheid die niét met El Kaouakibi in zee is gegaan?"

“Eigenlijk wilde De Voorzorg een samenwerking met Let's Go Urban, en er blijkt ook met personeel van die organisatie te zijn gewerkt", legt politicoloog Dave Sinardet uit in Gazet van Antwerpen. "Dan is het bizar en verdacht dat het geld hier toch naar twee andere vennootschappen van Sihame El Kaouakibi gaat."

"Ik vraag me stilaan ook af of er nog een overheid is die niét met haar in zee is gegaan. Er zit een patroon in alle berichten die over Sihame El Kaouakibi verschijnen: politici geven veel geld aan haar projecten, en laten nauwelijks controleren wat ermee gebeurt”, stelt Sinardet.

TAGS  I  Sihame El Kaouakibi  I  De Voorzorg  I  Dave Sinardet  I  Let's Go Urban