"Moskeeën in België moeten extra beveiligd worden" Royalty
Royalty

"Moskeeën in België moeten extra beveiligd worden"

"Moskeeën in België moeten extra beveiligd worden"

De Gentse imam Khalid Benhaddou om moskeeën in ons land beter te beveiligen tegen aanslagen. Hij stelt ook dat de moslimgemeenschap beter moet controleren wie er allemaal de moskeeën binnenkomt. Hij deed die uitspraken in De Zevende Dag.

Ook in ons land laait de discussie op of de moskeeën nu beter beveiligd moeten worden na de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland. Het OCAD, dat de terreurdreiging in ons land analyseert, vindt dat voorlopig niet nodig.

"Ik besef meer dan ooit dat ik heel kwetsbaar ben in een moskee", zegt Khalid Benhaddou in De Zevende Dag. "Ik was met stomheid geslagen en geshockeerd, toen ik het nieuws uit Nieuw-Zeeland vernam."

"De moskee is een openbare plaats waar zero, nul veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Wij weten ook niet wie daar allemaal binnenwandelt en met welke bedoelingen. Ik realiseerde mij dat de moskeeën vandaag meer dan ooit op hun hoede moeten zijn. De tijd dat een moskee een openbare plaats is waar iedereen elk moment van de dag kan binnenwandelen, is voor een stuk voorbij."

"Moskeeën in België moeten extra beveiligd worden"

Extra maatregelen

Benhaddou pleit ervoor om, zeker bij grotere evenementen zoals het suikerfeest, de ramadam of het vrijdaggebed, de beveiliging aan moskeeën op te trekken. "Daar komen massa's mensen naartoe. Dan zouden toch wel een aantal maatregelen genomen moeten worden."

De moslimgemeenschap kan ook zelf dingen doen, zegt Bennaddou. "We moeten ervoor zorgen dat we een overzicht hebben van wie een moskee binnenkomt en wat daar nu precies gebeurt. Er is een opmars van extreem rechts. Dat blijkt uit rapporten van Europol en de staatsveiligheid en ik voel dat zelf ook."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws