Maandag 3 Mei 2021 - 13:30   I   door Redactie

Anderlecht houdt hart vast voor vervolg play-off 1: Opnieuw corona-uitbraak

Anderlecht houdt hart vast voor vervolg play-off 1: Opnieuw corona-uitbraak

Het was te mooi om waar te zijn. Aan het ultrapositieve verhaal van de voorbije maand zou bij Anderlecht wel eens een abrupt einde kunnen komen. Afhankelijk of ze corona onder controle kunnen houden.

Want de Brusselaars hebben het opnieuw zitten. Dat afgelopen zondag voor de topper tegen Club Brugge Lucas Lissens in de wedstrijdselectie ontbrak, heeft volgens Sudpresse te maken met het feit dat de verdediger een positieve coronatest heeft afgelegd. 

Daardoor zit Lissens nu in quarantaine in afwachting van een tweede test. Het voorlopig goede nieuws voor paars-wit is dat hij de enige speler bij wie vorige week een coronabesmetting werd vastgesteld.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat ze in het Lotto Park te maken krijgen met corona. Eerder raakten ook al Vlap, Delcroix, Zulj, Wellenreuther, Dauda, Verschaeren, Mykhaylichenko en assistent-trainer De Roeck besmet. Voor Lissens is het zelfs al de tweede keer dat hij positief test. 

Paniek

Het nieuws zorgde naar verluidt voor behoorlijk wat paniek in het paars-witte kamp. Logisch omdat een corona-uitbraak in de A-kern de kansen van Anderlecht op een goede eindstand in play-off 1 serieus zou hypothekeren. Daar kan alvast Club Brugge van meespreken. Dat wordt dus nog zweten deze week.

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Voetbal