Maandag 3 Mei 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bijzonder hoopgevend nieuws uit Israël over Covid-19: "Dit is een mirakel"

Bijzonder hoopgevend nieuws uit Israël over Covid-19:

In Israël is 60 procent van de bevolking ingeënt tegen Covid-19. Toch zou er al sprake zijn van groepsimmuniteit. Dat zegt professor immunologie Cyrille Cohen.

Volgens veel experten moet er een vaccinatiegraad van minimum 80 procent bereikt worden om over groepsimmuniteit te kunnen spreken. In Israël raakt men amper boven de 60 procent, maar toch zijn er nog amper besmettingen. Dat terwijl het land al stevig versoepeld heeft.

"We kunnen discussiëren over de theorie en de formule voor groepsimmuniteit, maar ik zeg: “Kom naar Israël en zie het met je eigen ogen”. Mensen moeten buiten geen mondmaskers meer dragen, we hebben vakantie gehad, scholen zijn weer helemaal open, er waren feestelijkheden voor de onafhankelijkheidsdag (14-15 april, red.), er zijn festivals en concerten. En, godzijdank, toch blijven de besmettingen dalen. Vandaag zijn het er minder dan 100 per dag. Ik denk dat we heel dicht bij groepsimmuniteit zitten. Het is een mirakel, en dat zeg ik als wetenschapper.'", aldus Cohen in de krant De Standaard.

Hoopgevend

Dat is dus zeer hoopgevend voor ons land. Wij zitten nog maar aan ruim 30 procent van de volwassen bevolking. Van zodra dat percentage verder blijft stijgen, is de hoop dat ook hier het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames verder zal dalen.

TAGS  I  Israël  I  coronavirus  I  Cyrille Cohen