Maandag 3 Mei 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Jelle Vossen verlaat Zulte Waregem en maakt spectaculaire terugkeer'

'Jelle Vossen verlaat Zulte Waregem en maakt spectaculaire terugkeer'

Voor Zulte Waregem is het seizoen al een tijdje afgelopen. Voor Jelle Vossen dus ook. De spits kan terugblikken op een wisselvallig seizoen, maar zou nu een straffe transfer kunnen versieren.

Op zijn 32ste komt Vossen in de herfst van zijn carrière, dat beseft de aanvaller zelf ook wel. En dat hij anderhalf jaar geleden van een absolute topclub als Club Brugge een stap terug moest zetten naar Zulte Waregem zegt op zich ook al veel.

Maar toch zou de gewezen Rode Duivel komende zomer een spraakmakende overgang versieren. Volgens Limburgse bronnen zou Vossen immers terug kunnen keren naar KRC Genk, de ploeg waar hij vanuit de jeugdwerking doorstootte tot kampioenenmaker. 

Toen hij de Genkse topclub in 2014 verliet voor het Engelse Middlesbrough had hij er een geweldige periode opzitten. En die herinneringen zouden Vossen naar verluidt overhalen om voortijdig onder zijn contract tot 2023 bij Essevee uit te komen.

Back-up

KRC Genk zou in Vossen niet de opvolger of vervanger van topschutter Paul Onuachu zien, maar wel een stevige back-up van de vaste (nieuwe?) diepe spits. Om het drukke programma - er komt ook weer Europees voetbal bij - te managen, maar ook om zijn ervaring door te geven.

Zo zou de gewezen topschutter nog voldoende speelminuten kunnen verzamelen en op die manier ook een verrassend, maar mooi einde aan zijn carrière kunnen breien. En wie weet daarna ook in een andere functie bij de club van zijn jeugd aanblijven. Wordt vervolgd.

TAGS  I  Jelle Vossen  I  KRC Genk  I  Zulte Waregem  I  Voetbal