Maandag 3 Mei 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Maxime wordt keihard aangepakt door politie tijdens 'La Boum 2': "Ik ben geslagen en pepperspray in mijn ogen"

Maxime wordt keihard aangepakt door politie tijdens 'La Boum 2':

Het kwam tijdens 'La Boum 2' opnieuw tot rellen. Maxime uit Oud-Heverlee was een van de jongeren die aanwezig was in Ter Kamerenbos zaterdag. Hij werd naar eigen zeggen hard aangepakt door de politie.

"Ik ben naar Brussel getrokken om vreedzaam te protesteren, niet om amok te maken of te feesten", legt Maxime uit aan Radio 2. "Ik hield me in het Ter Kamerenbos aan alle coronamaatregelen ook al zijn die volgens mij niet wettig. Ik had een mondmasker op, hield voldoende afstand en was gewoon een kruiswoordraadsel aan het oplossen toen de politie mij aanviel. Eerst probeerden ze mij met stokken weg te jagen en toen hen dat niet lukte, hebben ze mij de volle laag geven met pepperspray."

"Er waren veel mensen zoals ik, die vreedzaam wilden protesteren"

Maxime is niet te spreken over die harde aanpak van de politie. "Er is mij nooit gevraagd geweest om te vertrekken, ze zijn onmiddellijk beginnen te slaan. Er waren heel veel mensen zoals ik, die vreedzaam wilden protesteren. En ja, dan heb je een kleine groep die er is om amok te maken, al werd dat misschien ook deels uitgelokt door de politie zelf." 

TAGS  I  La Boum 2  I  Ter Kamerenbos