Maandag 3 Mei 2021 - 19:24   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Premier De Croo heeft groot nieuws over vaccinaties in ons land: "We zijn de nummer vijf van Europa"

Premier De Croo heeft groot nieuws over vaccinaties in ons land:

België staat op de vijfde plaats van landen in de EU die hun bewoners een eerste coronaprik hebben gegeven. Dat maakte premier Alexander De Croo (Open VLD) bekend.

De Croo bezocht een vaccinatiecentrum in Gent maandag. “Vandaag hebben een op de drie volwassenen in ons land hun eerste prik gekregen", aldus De Croo. "We zijn daarmee de nummer vijf van Europa, en dat is een goede zaak. Dat toont dat we erin geslaagd zijn om dit bijzonder nauwgezet te organiseren."

De Croo nam ruim de tijd om te praten met de vrijwilligers in het vaccinatiecentrum in Gent. “Ik wil de vrijwilligers een hart onder de riem steken”, zei de premier in een video-interview met Belga. “Ik hoor dat de mensen die gevaccineerd worden tevreden zijn over de manier waarop het georganiseerd wordt. Ik heb heel veel tevreden mensen gezien, allemaal mensen met een mondmasker maar wel met een smile tot achter hun oren.”

Versnelling

En er is nog meer goed nieuws. “Deze week komt de vaccinversnelling. We gaan acht miljoen vaccins geleverd krijgen in de weken die komen. Dus is het belangrijk dat de versnelling die we deze week inzetten pico bello verloopt.”

TAGS  I  Alexander De Croo  I  coronavirus