Dinsdag 4 Mei 2021 - 22:54   I   door Redactie

De Bruyne en Manchester City ten koste van gefrustreerd PSG naar CL-finale

De Bruyne en Manchester City ten koste van gefrustreerd PSG naar CL-finale

Manchester City heeft zich dinsdagavond voor het eerst in zijn geschiedenis weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. De Engelsen wonnen met 2-0 van Paris Saint-Germain. Met dank aan Kevin De Bruyne, maar vooral met dank aan Riyad Mahrez, die twee keer scoorde.

Er was in aanloop naar het duel veel te doen omtrent Kylian Mbappé. De Franse ster sukkelde met de enkel en bleek finaal niet fit genoeg om in actie te komen. Een tegenvaller voor PSG en dat bleek ook op het veld.

Perfecte counter

Hoewel het in de aanvangsfase goed op en neer ging, was het toch Manchester City dat de match al gauw naar zijn hand wist te zetten. Een schot van De Bruyne werd afgeblokt, in de rebound trof Mahrez wél raak. 1-0 en The Cityzens op rozen. Marquinhos raakte de lat met een kopbal, dichter kwam PSG niet.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg PSG het steeds moeilijker. Manchester City bleek te sterk en op het uur kwam dat ook op het scorebord tot uiting. Op de tegenaanval stuurde De Bruyne de kwieke Foden diep en die bood Mahrez de 2-0 aan. Een counter uit het boekje en PSG volledig uitgeteld.

Frustraties bij PSG

Bij de bezoekers namen de frustraties daarna de bovenhand. Di Maria kon het niet hebben dat Fernandinho hem wat kwam treiteren en plantte zijn studs keihard op de voet van de Braziliaan. Gevolg: een rode kaart. PSG was nooit meer bij machte om Man City nog te verontrusten.

De Fransen mochten blij zijn dat ze met tien eindigden, want ook Verratti, Kimpembe en Danilo hadden zomaar rood kunnen krijgen. Het neemt niet weg dat De Bruyne en zijn ploegmaats gelukkig zullen zijn. Zij mogen zich opmaken voor de finale van de Champions League. Woensdag wordt duidelijk of City het opneemt tegen Real Madrid of tegen Chelsea.

TAGS  I  Manchester City  I  PSG  I  voetbal  I  Rode Duivels  I  KRC Genk