Kijkers van VTM-programma ‘Erfgenaam Gezocht’ reageren vol afschuw: “Ze moesten zich schamen” Buitenland
Buitenland

Kijkers van VTM-programma ‘Erfgenaam Gezocht’ reageren vol afschuw: “Ze moesten zich schamen”

Kijkers van VTM-programma ‘Erfgenaam Gezocht’ reageren vol afschuw: “Ze moesten zich schamen”

Elk jaar overlijden er honderden mensen die een erfenis nalaten waarvan de erfgenaam niet gevonden wordt. Die ongeclaimde erfenissen belanden in de Belgische 'schatkist'. Er staat momenteel voor meer dan 500 miljoen euro aan erfloze nalatenschappen op een rekening van de Belgische staat.

In ‘Erfgenaam Gezocht’ gaat Axel Daeseleire op zoek naar erfgenamen die nog een mooi geldbedrag uit een erfenis kunnen opstrijken. Kijkers vinden het nobel van Axel dat hij deze mensen wil geven wat hen toekomt. De rol van de overheid in deze zaken daarentegen, wordt zwaar onder vuur genomen.

“De Belgische staat moest zich schamen"

“Ik vind het schandalig hoeveel procent er naar Vadertje Staat gaat”, schrijft een kijker op de sociale media. “Wetende dat er op dat geld al eens belasting betaald geweest is, hè! Gangsters zijn het.” “Inderdaad”, reageert iemand. “De Belgische staat moest zich schamen.”

“Geweldig om te zien hoe er na wat inspanning toch mensen gevonden worden die recht hebben op de erfenis”, zegt een ander. “Ik hoef er alvast geen tekening bij hoeveel inspanning de overheid hiervoor doet. Bij schulden daarentegen vinden ze heel snel de erfgenamen, hoor!”

“Ik vind het ronduit schandalig wat de overheid doet”, briest een dame. “Het is echt wel schandalig hoeveel de staat van de mensen afpakt. Geldwolven zijn het!” En nog: “Belgische staat: shame on you!"

Populair

Laatste nieuws