Steven Van Gucht: "Ik ben redelijk zeker dat we in juni opnieuw kunnen versoepelen" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "Ik ben redelijk zeker dat we in juni opnieuw kunnen versoepelen"

Steven Van Gucht: "Ik ben redelijk zeker dat we in juni opnieuw kunnen versoepelen"

Een viroloog die nog eens positief nieuws te melden is, dat was alweer een tijdje geleden. Nu is er echter wel reden voor. Niet alleen dalen de coronacijfers, de vaccinaties gaan ook steeds sneller vooruit. Steven Van Gucht gelooft dat in juni nog meer versoepelingen zullen volgen.

“Ik ben er redelijk zeker van dat we al in juni, zoals gepland, opnieuw zullen kunnen versoepelen en dat dan ook binnen meer zal mogen. Maar voor een compleet normale zomer is het te vroeg. Zo lang niet tachtig procent van de bevolking immuun is - en dan hebben we het toch over eind augustus, begin september -, zal het virus blijven circuleren", legt Van Gucht uit in Het Laatste Nieuws.

"Sommige modellen voorspellen zelfs een kleine opstoot eind mei, begin juli. Geen vierde golf, die gaan we niet meer meemaken, maar wel opnieuw meer mensen in het ziekenhuis. Dat zullen dan vooral jonge mensen zijn. Er zullen ook nog altijd mensen sterven", stelt de viroloog.

Kleine evenementen

“Echt alles open gooien, is dus nog niet voor de eerste maanden. Als sardienen op elkaar plakken, zoals op festivals of in dancings, kan deze zomer niet. Ik denk wel dat we in juli al naar sportwedstrijden en optredens in openlucht kunnen gaan, maar het zullen kleine evenementen zijn.”

Populair

Laatste nieuws