'Politiek wil op déze datum de horeca volledig heropenen' Politiek
Politiek

'Politiek wil op déze datum de horeca volledig heropenen'

'Politiek wil op déze datum de horeca volledig heropenen'

Zaterdag heropenen de terrassen. Daar kijken heel veel mensen naar uit. Bovendien zijn de coronacijfers nog steeds verder aan het dalen. Allemaal goed nieuws dus na een lange winter. De politiek denkt intussen al na over de volledige heropening van de horeca.

Een belangrijke voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca is dat het aantal bezette bedden op intensieve zorgen zakt onder de 500. Dat dit in juni het geval zal zijn, is heel realistisch. Op voorwaarde dat de daling aan hetzelfde tempo blijft doorgaan.

In politieke kringen klinkt het dat men begin juni graag ook de binnenruimtes van de horeca opnieuw wil openen. Volgens Het Nieuwsblad is er zelfs al een datum. Er wordt namelijk gedacht aan 8 juni. Dat is exact de datum waarop vorig jaar de horeca opnieuw de deuren mocht openen.

Experten blijven voorzichtig over die datum, maar onmogelijk is ze niet. Viroloog Steven Van Gucht zegt in Het Laatste Nieuws dat hij "vrij zeker" is dat de geplande versoepelingen in juni ook zullen kunnen doorgaan. Daar hoort de volledige heropening van de horeca bij. Tot zolang kunnen we intussen wel al genieten van een terrassje vanaf zaterdag.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws