Ivan De Vadder: "Veerle Heeren kan geen burgemeester meer blijven" Politiek
Politiek

Ivan De Vadder: "Veerle Heeren kan geen burgemeester meer blijven"

Ivan De Vadder: "Veerle Heeren kan geen burgemeester meer blijven"

Veerle Heeren (CD&V), de burgemeester van Sint-Truiden, liet zich vaccineren in maart, toen de 80-plussers aan de beurt waren. Ook een deel van haar entourage werd vroeger gevaccineerd. Politiek journalist Ivan De Vadder reageert op het VRT-journaal erg scherp.

Het is niet strafbaar om je vroeger te laten vaccineren. "Op zich is dat niet zo erg, mocht er meteen transparantie zijn gekomen", legt De Vadder uit. "Misschien zouden er een aantal mensen over gestruikeld zijn, maar in maart zou haar uitleg zeer plausibel, transparant en correct zijn geweest."

Ontslag?

De communicatie van Heeren kwam er pas twee maanden later, onder druk van de inwoners van Sint-Truiden en haar partijvoorzitter Joachim Coens. Volgens Ivan De Vadder moet Heerlen opstappen als burgemeester. "Wat mij betreft, heeft mevrouw de burgemeester geen moreel gezag meer om als burgemeester te blijven functioneren", stelt hij onomwonden.

"Vergeet niet, zij is een oud-minister van Welzijn uit de Vlaamse regering", voegt De Vadder eraan toe. "Dit had Wouter Beke kunnen zijn, had de pandemie in 2009 plaatsgevonden."

Coens vraagt niet het ontslag van zijn partijgenote. “Mensen maken fouten hé. Als ze zich verontschuldigen en dat erkennen, dan is dat voor mij voldoende”, reageert de CD&V-voorzitter bij VTM NIEUWS. “Het is aan de mensen van Sint-Truiden, en aan de gemeenteraad, om dat finaal te beoordelen.

Ivan De Vadder: "Veerle Heeren kan geen burgemeester meer blijven"
0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws