Moeilijk moment voor Luk Alloo: “Dit komt stevig binnen, ja” Buitenland
Buitenland

Moeilijk moment voor Luk Alloo: “Dit komt stevig binnen, ja”

Moeilijk moment voor Luk Alloo: “Dit komt stevig binnen, ja”

De afgelopen weken portretteerde Luk Alloo in 'Alloo' op VTM enkele sterke mensen met een beklijvend levensverhaal. Ondanks de tegenslagen konden we zien hoe zij met verbazingwekkend veel humor en zelfrelativering in het leven staan. De reportage rond de mensen van wie de dagen geteld waren hakte er bij Luk het diepst in.

“Dat waren de moeilijkste gesprekken, want je wordt geconfronteerd met de eindigheid van het leven”, zegt Luk in Het Nieuwsblad. “Bovendien overleed ­Pieter tijdens de opnames. De dag voor zijn euthanasie had ik nog een gesprek met hem. Over afscheid nemen op je 53ste, maar moedig en zelfs met humor. Over hoe hij alles keurig had geregeld. Dat komt stevig binnen.”

"Ze hebben mijn gsm-nummer en mogen me altijd bellen"

Luk woonde ook de uitvaart bij. “Dat vind ik maar normaal, hij heeft me tenslotte diep in zijn hart laten kijken”, aldus de reportagemaker. “Ik hou eigenlijk met alle geïnterviewden contact. Ze hebben mijn gsm-nummer en mogen me altijd bellen. Bij de meesten ga ik thuis ook de reportage tonen. Hun opmerkingen zijn welkom, maar die heb ik nog van niemand gekregen.”

“Daar ben ik blij om, net als om het feit dat de kijker dit apprecieert, als je het marktaandeel van 28 à 29 procent ziet”, klinkt het. “Er is dus nog ruimte voor langere gesprekken met mensen zoals u en ik in een tijd dat op tv production value wel eens durft te primeren op inhoud”, besluit Luk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws