Vrijdag 7 Mei 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Mathieu van der Poel: "Heel vervelend, ik wil dat echt niet"

Mathieu van der Poel:

Mathieu van der Poel heeft na zijn voorjaar even rust genomen om nu aan de voorbereiding op de Olympische Spelen te beginnen. In het mountainbiken gaat hij voor de gouden medaille.

"Mijn laatste wedstrijd op de MTB was in Lenzerheide, dat is vervelend”, zegt Mathieu van der Poel aan NRC. “Voor hetzelfde geld ben ik die aansluiting nu weer verloren, maar ik heb goed getraind. Ik denk dus dat ik een goed niveau ga halen. Twee jaar terug had ik het gevoel dat ik de stap naar de top had gemaakt. Ik won drie Wereldbekers, had een goed gevoel en was top voor de Spelen.”

In het Duitse Albstadt begint de voorbereiding op de Spelen. "Ik rijd hier wel graag, zeker als er publiek is toegelaten”, laat hij weten. “Dat geeft altijd een heel drukke, leuke sfeer. Puur qua parcours is Nové Mesto meer mijn ding."

Niet op tweede rij

“Ik wil niet op de tweede rij moeten staan en afhankelijk zijn van wat er voor mij allemaal zou kunnen misgaan”, klinkt het nog. “Maar ik heb er veel zin in. Ik ben blij dat ik weer op de mountainbike kan stappen. Mountainbiken doe ik niet van jongs af aan. Het is erbij gekomen en het is een liefde geworden."

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport