"Transfers naar Wallonië moeten nu stoppen" Politiek
Politiek

"Transfers naar Wallonië moeten nu stoppen"

"Transfers naar Wallonië moeten nu stoppen"

Enkele duizenden Vlaamsgezinden hebben deelgenomen aan de 82ste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest in de Lotto Arena in Antwerpen. Erik Stoffelen, voorzitter van het Algemeen Nederlandse Zangverbond (ANZ), riep op om op politici met een Vlaamse boodschap te stemmen.

Stoffelen stelt dat er te veel sociale noden in Vlaanderen om onder het mom van solidariteit jaarlijks 12 miljard euro naar Wallonië te blijven overhevelen.

"Deze transfers leggen een enorme hypotheek op onze sociale zekerheid", klinkt het. "Te veel Vlamingen staan op wachtlijsten voor een sociale woning en te weinig gehandicapten kunnen een beroep doen op de tussenkomsten waar ze dringend recht op hebben."

Een Vlaamse sociale zekerheid is volgens Stoffelen noodzakelijk, in 2019 al. "Vind je dit ook en wil je er zelf iets aan doen? Verscheur dan vandaag nog je lidkaart van je unitair ziekenfonds en splits zelf de sociale zekerheid! Gewoon doen!", zei de voorzitter van het ANZ.

Heel wat Vlaamsgezinde politici woonden het Zangfeest bij. Onder meer Bart De Wever (N-VA), Peter De Roover (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Jan Peumans (N-VA) tekenden present.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws