Zaterdag 8 Mei 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Waarom zijn plexischermen niet toegestaan op het terras? Steven Van Gucht geeft uitleg

Waarom zijn plexischermen niet toegestaan op het terras? Steven Van Gucht geeft uitleg

Er was gisteren heel wat te doen rond de plexischermen. Voor het Overlegcomité is dat niet toegestaan. Er moet anderhalve meter tussen de terrastafels staan en van die regel wil men niet afwijken.

“De discussie is complexer dan dat", legt viroloog Steven Van Gucht uit, die zeker het nut ziet van plexischermen. "Ik was er voor alle duidelijkheid niet bij betrokken, maar ik snap de logica. Het Overlegcomité wilt anderhalve meter tussen de tafels. En ik heb de indruk dat ze zich daaraan willen houden."

"Het gaat erom dat je door plexischermen te plaatsen, meer volk op een terras kunt zetten, omdat je minder ruimte moet houden tussen de tafels. Dus meer klanten per vierkante meter. Dat zien we liever niet", stelt Van Gucht in Het Nieuwsblad.

"Moeilijker om afstand te houden"

"Je wilt toch vooral dat de hoeveelheid mensen die samenkomen op één plaats, beperkt is, en dat er ruimte is tussen hen. Het gaat er niet alleen om dat klanten zitten aan een tafel, maar ook dat ze aankomen en vertrekken en naar toilet gaan. Neem daarbij de obers. Met meer volk wordt het moeilijk om afstand te houden tot elkaar.”

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  terras  I  plexischermen  I  n2