-->

Premier De Croo: "Binnen enkele weken een volledige heropening van de horeca"

Premier De Croo:
Zaterdag 8 Mei 2021 - 09:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Op 11 mei staat er een nieuw Overlegcomité gepland. Dan zal er perspectief gegeven worden voor de rest van de zomer. Premier Alexander De Croo is daar positief over gestemd. Zo zal de horeca ook binnen kunnen heropenen in juni.

"Vandaag durf ik zeggen dat we zullen praten over perspectief voor festivals, cultuur en evenementen voor juni, juli en augustus. Alles wat belangrijk is voor een Belgische zomer", legt De Croo uit.

De coronacijfers blijven verder dalen. Vooral de ziekenhuisopnames dalen zelfs met 15 procent. Daardoor wordt de druk op de ziekenhuizen ook minder groot. "En als de evolutie zich verder zet en de hospitalisaties blijven dalen, is het redelijk dat we binnen enkele weken naar een volledige heropening van de horeca gaan", stelt De Croo.

Vaccinaties

De Croo denkt ook dat we een zeer hoge vaccinatiegraad zullen halen, ook in Brussel waar het nu nog minder loopt. "Sinds we de versoepelingen beargumenteren met de vaccinatievooruitgang en minder met de epidemiologische toestand, zie je dat de mensen veel meer gemotiveerd zijn om zich in te enten", klinkt het.

TAGS  I  Alexander De Croo  I  coronavirus  I  horeca