Zaterdag 8 Mei 2021 - 12:20   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Minister Annelies Verlinden waarschuwt bij heropening van terrassen: "Als het moet, grijpt de politie in"

Minister Annelies Verlinden waarschuwt bij heropening van terrassen:

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) benadrukt dat de politie zal optreden waar nodig. Zo moet het sluitingsuur om 22 uur zeker gerespecteerd worden bij de heropening van de terrassen.

Verlinden heeft alle vertrouwen “in de burgemeesters en het inschattingsvermogen van de lokale besturen: zij kennen hun pleinen als de beste. De bedoeling is vooral om alles in veilige banen te leiden", zei ze in 'De Ochtend' op Radio 1. "Of klanten om vijf voor tien nog iets mogen bestellen? De terrassen sluiten voor bezoekers om tien uur. Wie snel kan drinken, kan dus nog iets bestellen om vijf voor tien. Maar dan moet het wel snel gaan.” 

Plexiglas

Door de hele saga met plexischermen, die uiteindelijk verboden zijn, waren de café-uitbaters boos. Sommige hebben mogelijk hun plexischermen voorlopig laten staan. “We hebben met de politie afgesproken dat er zacht gehandhaafd zal worden”, stelt Verlinden. “Maar waar er gevaarlijke situaties ontstaan, zal er natuurlijk wel ingegrepen worden. De politie zal daarover oordelen op basis van de feiten en de plaatselijke context: ze zullen rekening houden met de voorbereidingen die de uitbaters genomen hebben. Als te veel mensen toch te dicht bij elkaar zitten, en er een risico voor de gezondheid is, dan wordt er uiteraard ingegrepen.”

TAGS  I  Annelies Verlinden  I  n365