Anderlecht schiet zichzelf in de voet en raakt niet voorbij Antwerp

Anderlecht schiet zichzelf in de voet en raakt niet voorbij Antwerp
Zaterdag 8 Mei 2021 - 22:40   I   door Redactie

Club Brugge haalt toch een beetje opgelucht adem. Want enkel KRC Genk blijft nu nog over als titeluitdager. Anderlecht en Antwerp sloegen elkaar uit de titelrace middels een 2-2-gelijkspel.

Anderlecht-Antwerp kon samengevat worden als de match van Dieumerci Mbokani. De Congolees maakte maar liefst vier doelpunten, maar slechts twee keer werd dat ook uitgedrukt op het scorebord. 

De Antwerp-spits opende de score op het uur met een mooie lob. Anderlecht kon de achterstand nog ombuigen door Verschaeren die er 1-1 van maakte, maar daarna was het opnieuw de beurt aan Mbokani. 

Dieu schitterde als vanouds en scoorde nog twee keer. Maar evenveel keer werd het doelpunt tot zijn grote frustratie afgekeurd voor eerste enkele centimeters en vervolgens enkele millimeters buitenspel. Maar toch bleef Antwerp komen, waardoor Mbokani alsnog de overwinning leek binnen te halen.

Strafschop

Trebel haalde Buta neer in de zestien en de 35-jarige aanvaller zette de strafschop vol vertrouwen om. Antwerp leek dik verdiend revanche te nemen voor de 1-4 uit de reguliere competitie, maar Miazga scoorde letterlijk in de laatste seconde de 2-2. Houdini was er niets bij.

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Club Brugge