Jonge renner (19) vecht voor zijn leven na zwaar ongeval in koers Sport
Sport

Jonge renner (19) vecht voor zijn leven na zwaar ongeval in koers

Jonge renner (19) vecht voor zijn leven na zwaar ongeval in koers

In Melles bij Doornik zijn drie renners gewond geraakt nadat ze werden aangereden door een bestelwagen. Ze werden verkeerd gestuurd door een seingever. Eén van hen, Stef Loos uit Dessel (19), verkeert in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30 uur, in de Mémorial Alfred Gadenne, een wedstrijd voor beloften en elites zonder contract. Een groepje met drie renners werd door een seingever verkeerd gestuurd. Op een kruispunt dat niet beveiligd was, werden ze door een bestelwagen in de flank gereden”, zegt Jef Robert, voorzitter van het team Acrog - Pauwels Sauzen - Balen.

De klap was hard. Drie renners raakten gewond en werden afgevoerd naar ziekenhuizen in Doornik en Ronse. Stef Loos is er erg aan toe. "Zijn toestand is nog steeds kritiek”, aldus Jef Robert. “Hij heeft een zwaar hersentrauma opgelopen en heeft een klaplong. Ook zijn lever werd geraakt. Hij is nog steeds in coma.”

De andere twee slachtoffers zijn er minder erg aan toe. Ruben Apers (Lotto Soudal U23) liep verschillende breuken op in zijn dijbeen en sleutelbeen. Hij moest worden geopereerd. De renner is wel buiten levensgevaar. Ook Jonas Bresseleers raakte gewond bij het ongeval.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws