Zondag 9 Mei 2021 - 14:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Frank Vandenbroucke: "We moeten nu zéér voorzichtig zijn"

Frank Vandenbroucke:

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) waarschuwt voor de komende weken. We mogen nog niet te veel risico's nemen volgens Vandenbroucke, anders valt de zomer toch nog in het water.

Vandenbroucke wil in juni ook de horeca binnen heropenen. “Maar net daarom moeten we nu én de komende weken nog heel voorzichtig zijn", reageert Vandenbroucke in De Zevende Dag. "We willen de horeca binnen open in juni, maar wel op voorwaarde dat de cijfers goed zijn."

"Dat is essentieel voor mij, de bezetting in de ziekenhuizen en op intensieve zorg moet verder omlaag", vervolgt de minister. "Ik ben optimistisch dat het gaat lukken, maar laat ons nu een buffer opbouwen. Dat vraagt geduld, maar dan gaan we een toffe zomer hebben.”

"Als we de zomer niet willen verknallen, moeten we nu heel voorzichtig zijn"

Vandenbroucke waarschuwt in de aanloop van het Overlegcomité dinsdag om niet te snel te versoepelen. “Als we nu alles meteen willen, dan gaan we de zomer verknallen. Dat is het succes van ons beleid, de inspanningen van zeer veel mensen, die ze al heel lang volhouden, en de vaccinaties."

"Dat vraagt véél geduld, maar we moeten die inspanningen nog even doorzetten", stelt Vandenbroucke. "En dat is niet gemakkelijk. Maar als we de zomer niet willen verknallen, gaan we de komende weken zeer voorzichtig moeten zijn. En ik wil een mooie zomer.”

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus