-->

Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Sint-Pieters-Leeuw door enorm waterlek

Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Sint-Pieters-Leeuw door enorm waterlek
Vrijdag 21 December 2018 - 08:45   I   Foto: VTM   I   door Redactie

In Sint-Pieters-Leeuw is afgelopen nacht het gemeentelijk rampenplan in werking getreden nadat er een groot waterlek was ontstaan. Het lek veroorzaakte een kraker van vijftien meter op vijftien meter. Een dertigtal huizen en kelders liep onder water.

Het lek in de Fazantenlaan zou in de loop van gisterenvoormiddag al gemeld zijn aan watermaatschappij Farys. Pas rond 2 uur vannacht werd de ernst van het lek duidelijk. Een deel van de laan was weggespoeld.

"Gezien de ernst van de situatie werd onmiddellijk de gemeentelijke fase van de noodplanning afgekondigd", meldt het gemeentebestuur. "Ter plaatse werd ook een operationeel commandocentrum opgestart. De hulpdiensten waren onmiddellijk ter plaatse en sloten de straten in de nabije omgeving volledig af. De hoofdleiding werd door de diensten van Farys afgesloten."

Evacuatie

Voor de getroffen bewoners werd opvang voorzien in dienstencentrum Meander. Eén gezin moest worden geëvacueerd. De breuk veroorzaakte een enorme krater van vijftien op vijftien meter met een diepte van twee meter", zegt de gemeente nog. "De watermaatschappij Farys en de watergroepen stellen alles in het werk om het leidingnet via alternatieve toevoerleidingen onder druk te houden. Ook wordt het nodige gedaan om de krater zo snel als mogelijk te dichten en de straten opnieuw open te stellen." 

TAGS  I  Sint-Pieters-Leeuw