'België lost vanaf september alle coronamaatregelen' Politiek
Politiek

'België lost vanaf september alle coronamaatregelen'

'België lost vanaf september alle coronamaatregelen'

Vandaag komt het Overlegcomité opnieuw samen. Op de agenda staat de afschakeling van de coronamaatregelen. Tegen september zouden die allemaal op de schop gaan.

De Vlaamse regering kwam met een plan naar de vrijheid, maar ook de federale regering heeft zo'n plan klaar.

Vanaf 9 juni zou de horeca weer volledig open mogen. Binnen mag je met 4 aan een tafel, buiten met 6. Vanaf juli zou de horeca twee uur langer mogen openblijven. Dan mag je binnen met 6 aan een een tafel en buiten met 8. Geleidelijk aan zullen daar alle beperkingen verdwijnen.

Meer en meer knuffelcontacten

Vanaf 12 juni mogen we vier knuffelcontacten thuis uitnodigen, vanaf juli zelfs 6. Vanaf augustus worden er dat 8 en vanaf september mag je zoveel mensen uitnodigen als je wil. Net zoals vroeger dus.

Vanaf 1 juni zijn evenementen met 400 mensen toegelaten, weliswaar met mondmaskers en afstand. Binnen gaat het om maximum 200 mensen. Ook dat aantal gaat snel naar boven. In augustus mag je met 2500 binnen en met 5000 buiten. Voor festivals geldt er een uitzondering. 100.000 mensen zullen welkom zijn, maar daar zijn wel tal van voorwaarden aan verbonden.

Het is nu afwachten welke beslissingen het Overlegcomité zal nemen. De experten manen aan tot voorzichtigheid omdat te veel versoepelingen achter elkaar tot een nieuwe golf kan leiden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws