Familiefeest mag niet, festival met 100.000 mensen wel, De Croo: "Dat is een groot verschil, hé" Politiek
Politiek

Familiefeest mag niet, festival met 100.000 mensen wel, De Croo: "Dat is een groot verschil, hé"

Familiefeest mag niet, festival met 100.000 mensen wel, De Croo: "Dat is een groot verschil, hé"

We mogen niet met meer dan tien samenkomen in de tuin deze zomer, maar in de tweede helft van de zomer zullen wel festivals van meer dan 60.000 mensen toegelaten worden. Premier Alexander De Croo kreeg die vervelende vraag van Stef Wauters in VTM NIEUWS.

"Een festival en een tuinfeest is wel een groot verschil, hé", reageert De Croo. "De grote festivals mogen enkel plaatsvinden voor mensen die kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn of dat ze een negatieve test hebben laten afleggen in de laatste 48 uur. Dat gaat over een zeer gecontroleerde groep mensen. Thuis gaan we geen controles doen."

"Een groot deel van de besmettingen hebben plaatsgevonden in de familiale kring. Je kan dan zeggen dat je die mensen kent. Het is niet omdat je iemand kent, dat die persoon je niet kan besmetten met Covid-19. Dat is echter niet de essentie van de discussie. De essentie is dat we eindelijk perspectief kunnen geven en dat is omdat de vaccinaties vooruitgaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws