Woensdag 12 Mei 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Helmut Lotti doet opvallende bekentenis: “Ik durf het bijna niet zeggen”

Helmut Lotti doet opvallende bekentenis: “Ik durf het bijna niet zeggen”

Voor velen onder ons waren de lockdowns van het afgelopen jaar een helse beproeving. Niet zo voor Helmut Lotti. De zanger genoot best van de rust die de coronacrisis met zich meebracht.

"Ik heb het geluk gehad dat niemand van mijn naasten zwaar is getroffen, daar begint het natuurlijk mee”, zegt Helmut in Het Laatste Nieuws. “Voorzichtig zijn vond ik geen enkel probleem. Mijn gezondheid is heilig voor mij. Sinds ik als kind hoorde dat mijn idool Elvis gestorven was omdat hij te veel pillen nam, mijd ik medicatie zelfs zoveel mogelijk. Maar met het vaccin had ik geen enkel probleem. Dat is bescherming.”

"Ik heb weinig nodig om gelukkig te zijn"

Hoewel vriendschap erg belangrijk is voor Helmut, gaat er soms een maand over voor hij zijn vrienden ziet. Ook zijn dochter Messalina ziet hij niet vaak. “We bellen of sturen elkaar elke dag, en ook met mijn moeder heb ik voortdurend contact, maar wij zijn het gewoon om elkaar niet zo heel vaak te zien”, aldus Helmut. “Op dat vlak was het voor ons niet zo hard aanpassen als voor veel andere mensen."

"Ik heb weinig nodig om gelukkig te zijn”, zegt de zanger. “Ik heb hier de voorbije maanden vooral in mijn tuin gewerkt, veel gewandeld en gelopen, veel gekookt, en ik heb daarvan genoten. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar voor mij was deze periode een welgekomen rustpauze. Ik heb wel aan een nieuwe plaat gewerkt, die in september uitkomt, maar voor de rest was er totaal geen druk."

TAGS  I  Helmut Lotti  I  corona  I  lockdown  I  shownieuws