Donderdag 13 Mei 2021 - 07:50   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Perspectief in zicht: Brede bevolking vanaf volgende week aan de beurt voor vaccinatie

Perspectief in zicht: Brede bevolking vanaf volgende week aan de beurt voor vaccinatie

Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid meldt dat volgende week de eerste uitnodigingen voor vaccinaties verstuurd zullen worden naar de brede bevolking. In de week van 24 mei zullen de eerste mensen uit de brede bevolkingsgroep hun eerste uitnodiging ontvangen voor hun vaccinatie.

Gisteren werd het interval van het AstraZeneca-vaccin aangepast van twaalf naar acht weken. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) verklaarde dat de vaccinatiecampagne hierdoor met twee weken kan versnellen.

“Ons doel is nog altijd om tegen 24 mei klaar te zijn met het vaccineren van alle risicopatiënten”, aldus Moonens. “De laatste uitnodigingen gaan daarvoor deze en volgende week de deur uit.” Nadien volgt de brede bevolking. De eerste leeftijdsgroep die zich kan verwachten aan een uitnodiging zijn de 64-jarigen. “Die mensen zullen in de week van 24 mei of in die van 31 mei hun eerste spuitje krijgen”. Hierdoor gaan we dus naar fase 2 van de vaccinatiecampagne wat maakt dat we op een goede snelheid zitten.

Wallonië loopt enkele weken voor op Vlaanderen. Daar starten ze volgende week officieel met fase 2 van de campagne. Volgens minister van Volksgezondheid Christie Morreale zijn in bepaalde provincies de vaccinaties van de volgende leeftijdsgroepen al aangevat. In totaal heeft 41,78 procent van de 18-plussers al zijn prik gehad in Wallonië.

TAGS  I  Vaccinaties