Donderdag 13 Mei 2021 - 09:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Stefaan Everts doet pijnlijke onthuling: "Iedere ochtend opnieuw"

Stefaan Everts doet pijnlijke onthuling:

Stefaan Everts werd zwaar getroffen door malaria. De ex-motorcrosser moest liefst acht tenen laten amputeren. Dat was voor hem mentaal bijzonder zwaar.

"Nog altijd. Ik heb destijds drie weken in coma gelegen. Daar weet ik niets meer van", legt Stefaan uit in TV-Familie. "En de weken daarna heb ik in een roes beleefd, want je ontwaakt stap voor stap. Af en toe komt al die miserie nog eens naar boven. En dan heb ik het moeilijk, natuurlijk."

"De laatste twee jaren kende ik veel ups en downs", vervolgt Everts. "En ik heb veel afgezien. Elke ochtend, wanneer ik uit bed stap, heb ik een enorme pijn aan m’n voeten. Het verbetert nu stilletjes aan, maar het is zeker nog niet weg."

Kelly

Ook voor zijn vrouw Kelly was dit allemaal allerminst gemakkelijk. "In eerste instantie is er heel veel gebeurd rond mijn ziekenhuisbed, toen ik in coma lag. De dokters hebben mijn vrouw Kelly en m’n ouders toen gezegd dat het slecht zou aflopen, als ik bleef achteruitgaan. Mijn mama heeft nooit geloofd dat ik zou doodgaan. Waarschijnlijk nam haar moederinstinct de bovenhand

TAGS  I  Stefaan Everts  I  sport