Klimaatactivisten blokkeren ingang BNP Parisbas Fortis in Brussel Royalty
Royalty

Klimaatactivisten blokkeren ingang BNP Parisbas Fortis in Brussel

Klimaatactivisten blokkeren ingang BNP Parisbas Fortis in Brussel

Activisten van 'Act for Climate Justice' hebben het investeringskantoor van BNP Parisbas Fortis in Brussel geblokkeerd. Ze hebben ook op meer dan 250 bankautomaten stickers gekleefd met de boodschap dat banken - die gered zijn met belastinggeld - de klimaatvernieling voortzetten.

"De actievoerders hebben de krachten gebundeld om sociale, fiscale en klimaatrechtvaardigheid te eisen, zodat elke burger een waardig leven kan leiden", klinkt het in een persbericht.

Een groepje activisten bheeft zich vastgeketend aan betonnen vaten voor de deuren van de investeringsafdeling van BNP Parisbas Fortis. "De blokkades zijn erop gericht om zo lang mogelijk te duren", klinkt het bij de actievoerders. Ze gaan de toegang de hele dag blokkeren om zo verdere investeringen in fossiele brandstoffen te voorkomen.

"De verantwoordelijken voor sociale ongelijkheid en klimaatverandering zijn dezelfde: multinationals en de financiële sector die enorme winsten boeken op de kap van de werknemers en het klimaat."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws