-->

Oprukkende Indiase variant dreigt versoepelingen in het water te doen vallen

Oprukkende Indiase variant dreigt versoepelingen in het water te doen vallen
Zaterdag 15 Mei 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De Indiase variant zorgt voor nervositeit bij onze experten en ook in het buitenland. In Groot-Brittanniƫ vreest men zelfs al voor de versoepelingen in de toekomst.

Volgende week mag daar de horeca weer onder meer helemaal heropenen. Op 21 juni wilde het land de restricties helemaal loslaten, maar dat wordt nu door de Britse premier Boris Johnson zelf in twijfel getrokken.

De Indiase variant is aan het oprukken in Groot-Brittanië en men spreekt van 50 procent besmettelijker dan de huidige Britse variant. Dat betekent dat de Indiase variant de dominante variant kan worden in Groot-Brittannië.

Variant klein houden

Die vrees leeft ook hier onder de experten. Onder meer viroloog Marc Van Ranst waarschuwde daar al voor. Als de vaccinaties dan niet ver genoeg gevorderd zijn, zou dit een nieuwe golf kunnen inluiden en kunnen de versoepelingen wellicht niet plaatsvinden.

Dat zou voor vele mensen en sectoren een ramp zijn. Daarom zal het zaak zijn om die variant zo lang mogelijk zo klein mogelijk te houden zolang een groot deel van de bevolking nog niet beschermd is. Of om het met de woorden van Erika Vlieghe te zeggen: "We zijn nog niet aan de nieuwe patatjes".

TAGS  I  Indiase variant  I  coronavirus  I  n365