-->

Mogelijk grote klap voor horeca: "In dat geval halen we de drempel van 500 niet"

Mogelijk grote klap voor horeca:
Zondag 16 Mei 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het aantal patiënten op intensieve zorgen moet op 9 juni gedaald zijn onder de 500. Anders dreigt de horeca niet volledig te kunnen heropenen. Er werden verschillende modellen berekend en in het meest gunstige scenario zullen we een stuk onder die 500 zitten. Er is echter ook een scenario waarbij het niét zal lukken.

Zo is er een model dat berekent dat er veel meer contactgedrag is en minder effect van de vaccins. “Dan halen we die drempel van 500 bedden op 9 juni niet”, aldus professor Geert Molenberghs tegen Het Nieuwsblad.

“Het zou zelfs kunnen dat we dan of later een stijging van alle cijfers zien. Wat we ook niet willen, is dat we tegen die datum een felle vertraging van de daling zien. Want als je dan een heel pakket versoepelingen doorvoert, dan weet je dat het kort daarna opnieuw zal stijgen.”

Er liggen nog veel stappen tussen het meest gunstige en negatieve scenario. “Er zijn dan ook enorm veel factoren die meespelen. Een hele belangrijke is de snelheid waarmee de vaccinatiecampagne uitgerold wordt. Voorlopig loopt dat heel goed."

TAGS  I  Horeca  I  Geert Molenberghs