Zondag 16 Mei 2021 - 14:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wouter Beke laat weten wanneer iedere Vlaming volledig gevaccineerd is

Wouter Beke laat weten wanneer iedere Vlaming volledig gevaccineerd is

Woensdag kondigde Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan dat het interval van twaalf weken terug zal gebracht worden naar acht weken. “Zo kan onze vaccinatiecampagne met twee weken versnellen.” Bij VTM Nieuws voegde hij hier nog aan toe dat we tegen half augustus iedereen volledig zouden kunnen vaccineren.

Beke en de andere ministers in het IMC Volksgezondheid beslisten woensdag om de tijd tussen twee prikken met het AstraZeneca-vaccin met vier weken in te korten. Deze mogelijkheid komt er door de toename aan leveringen. Het oorspronkelijke plan was om alle volwassenen volledig ingeënt te hebben tegen eind augustus.

“Maar omdat de vaccinatiecampagne nu zo vlot loopt en omdat we de tussentijd voor het AstraZeneca-vaccin hebben ingekort, is het nu ons doel om tegen half augustus iedereen al te hebben gevaccineerd”, zei Beke vandaag bij VTM Nieuws. Dit gaat zowel over alle volwassenen en de 16-en 17-jarigen.

Green Card

Ook kwam de vraag er of een tweede prik nodig zal zijn om te mogen reizen met de Europese Green Card. “Dat is één van de discussies. Voor het Europees Parlement volstaat één prik. Wie één keer gevaccineerd is, heeft toch al genoeg bescherming om niet in een ziekenhuis te geraken of om symptomen te krijgen. Laat ons tegen 11 juli zoveel mogelijk Vlamingen gevaccineerd hebben.”

TAGS  I  Wouter Beke  I  coronavirus