Zondag 16 Mei 2021 - 19:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Conner Rousseau haalt snoeihard uit naar Overlegcomité

Conner Rousseau haalt snoeihard uit naar Overlegcomité

De persconferentie van het overlegcomité op dinsdag zorgde voor wat meer perspectief. Toch zijn er heel wat mensen die vraagtekens hebben bij de aangekondigde versoepelingen. Tijdens de Zevende Dag op Eén gaf Vooruit-voorzitter Conner Rousseau aan dat hij het huidige zomerplan “te laks en te slordig” vindt.

“Hij is absoluut heel erg bezig met de mensen in de zorg”, gaf Rousseau aan over Frank Vandenbroucke tijdens de Zevende Dag. “Wij zijn diegenen die kijken naar de situatie van de ziekenhuizen. We mogen niet vergeten dat we nog altijd in een pandemie zitten.”

Eerder deze week gaf minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan in Villa Politica dat hij niet helemaal akkoord is met de geplande de versoepelingen. “Maar soms heb ik het gevoel dat ik nog de enige ben die het belang van de gezondheidszorg echt verdedigt. Rousseau bevestigt dat hij het aangekondigde zomerplan veel te laks en te slordig vindt.

"Er moet verplicht getest worden op jeugdkampen"

“Ik organiseer jeugdkampen in de zomer. We hebben veel besmettingen op de scholen en we willen de bubbels vergroten. Hierdoor kunnen de verschillende besmettingen zich vermengen. Er zou verplicht moeten getest worden om die jeugdkampen op een veilige manier te laten doorgaan. Er is nog niks gezegd over de financiering en het organiseren van de kampen.”

Rousseau vindt ook dat je niet aan jongeren kunt vragen om hun eigen testen te financieren. “Je kunt toch niet verwachten van jongeren dat ze steeds solidair moeten zijn en pas laatst gevaccineerd worden en dan ook nog te vragen of ze hun eigen, verplichte testen gaan financieren.”

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine zei dinsdag nog dat het festival zal doorgaan met de volledige capaciteit. Ook zullen er geen coronamaatregelen zijn. “Het hangt ervan af wie de organisator is. Je moet het vertrouwen geven maar wel wat veiligheidsmaatregelen meegeven”, haalt Rousseau aan.

"Pure kafka"

“Er moeten limieten zijn op mensen uit het buitenland en al zeker geen reizigers uit broeihaarden of landen buiten Europa. Hiervoor kondigde Belgisch premier Alexander De Croo (Open-VLD) aan dat hij graag een Corona Safe Ticket zou invoeren waarmee je je dan veilig zou kunnen verplaatsen. “Beetje flauw want wat nu gaat gebeuren is pure kafka”, zegt Rousseau.

“Wat gaan we invoeren? Iets wat hetzelfde zal zijn als die Green Card vanuit Europa. We gaan die Green Card gebruiken om te reizen. Voor de zomer gaat dat operationeel zijn. Hoe absurd is dat dan dat we daar iets naast gaan zetten, wat keiveel geld gaat kosten en hetzelfde is.”

TAGS  I  Conner Rousseau  I  Overlegcomité