Sluitingsuur in horeca zal snel verdwijnen: "Het leek wel een festival" Royalty
Royalty

Sluitingsuur in horeca zal snel verdwijnen: "Het leek wel een festival"

Sluitingsuur in horeca zal snel verdwijnen: "Het leek wel een festival"

Het sluitingsuur in de horeca zal snel verdwijnen. Momenteel zijn de terrassen open tot 22 uur en in juni zal dat anderhalf uur later zijn. Mogelijk zal daarna het sluitingsuur verdwijnen.

Horecabaas Wim Van Der Borght, eigenaar van talloze cafés en restaurants in het Antwerpse, pleitte zondag bij ATV er al voor om dat sluitingsuur los te laten. Heel wat mensen troepen na het sluitingsuur om 22 uur immers samen in de stad. Ze mogen dan immers niet meer op het terras blijven.

"In Antwerpen was het zaterdag één groot festival", zegt Van Der Borght. "Ik vind dat een beetje gek, want een sluitingsuur creëert een piek. Dat is het geval als je die om 22 uur zet, maar ook om pakweg 23 uur. Je zou dat beter loslaten."

Van Ranst

Viroloog Marc Van Ranst is het eens met Van Der Borght. Hij verwacht dat het sluitingsuur dan ook niet heel lang zal blijven. "Ik denk dat dit een van de dingen is die men snel zal loslaten", aldus Van Ranst.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws