Maandag 17 Mei 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Eddy Planckaert doet sombere onthulling: "Het is helemaal weg"

Eddy Planckaert doet sombere onthulling:

Devon en Mageno, de kleinzonen van Eddy Planckaert, willen het gaan maken in de wielerwereld. Niemand twijfelt eraan dat dat gaat lukken, met zo’n achternaam, maar de wielerlegende zelf heeft er toch gemengde gevoelens bij.

“Ik weet hoe lastig het is en welke opofferingen het vraagt”, laat hij weten in Dag Allemaal. “De tijden zijn veranderd ook, alles is zo professioneel en wetenschappelijk onderbouwd geworden. Koersen is de schoonste sport van allemaal, daar ben ik nog altijd van overtuigd, maar vroeger was het toch plezanter.”

“Toen ging het nog om het amusement, maar tegenwoordig…”, zucht Eddy. “Het is een disciplinesport tot en met geworden. Alles moet strikt binnen de lijntjes gebeuren. Als ze een dag niet kunnen trainen, moeten ze dat bij de ploegdokter melden, renners moeten hun ‘whereabouts’ doorgeven… Tja. Als je wat bereikt in de koers, neem je dat er allemaal wel bij, maar godverdekke, ze gaan afzien, hoor.”

"De ambiance is weg"

Dat zijn kleinzonen ook carrière willen maken in de sport die hem groot maakte, vervult Eddy met trots. “Maar ik zeg eerlijk: ik was liever twintig of dertig jaar vroeger geboren met die mannen. Vroeger was er meer ambiance en was het volkser, nu is dat weg. En de prestatiedruk is zoveel groter, zelfs bij de jeugd”, besluit hij.

TAGS  I  Eddy Planckaert