Maandag 17 Mei 2021 - 09:30   I   door Redactie

Alexandru Caliniuc nam selfies met Sofie Muylle terwijl ze aan het sterven was

Alexandru Caliniuc nam selfies met Sofie Muylle terwijl ze aan het sterven was

Vandaag start in het Brugse Assisenhof het proces rond de moord op Sofie Muylle. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) riskeert levenslang voor verkrachting, foltering en moord.

Volgens zijn verhaal lag ze al bewusteloos op het strand van Knokke-Heist in januari 2017. Hij zou op dat moment dan besloten hebben om haar te verkrachten om eens "een goed gevoel" te krijgen, zo citeert Gazet van Antwerpen.

Aanvankelijk wilde Caliniuc, toen hij op 27 juni 2017 werd opgepakt, niet spreken met de speurders. Later deed hij dat wel. Naar eigen zeggen heeft hij haar al levensloos aangetroffen. “Ze deed niks. Ze was dood”, vertelt hij. Hij sleepte haar richting het houten staketsel en daar heeft hij haar verkracht.

Selfies

Hij heeft haar nochtans gefilmd en gaf er commentaar bij. Hij nam ook selfies terwijl ze aan het sterven was. Caliniuc blijft er evenwel bij dat hij Sofie niet geslagen of vermoord heeft. Vanwege die filmpjes moet hij wel later toegeven dat ze wel nog leefde toen hij haar zag. Waarom deed hij dan niets om haar te redden? “Omdat ik nog nooit seks had gehad”, is zijn antwoord. “Mijn nieuwsgierigheid heeft mij gepusht om met haar te slapen", klinkt het.

Volgens de wetsdokter was het verminderde bewustzijn bij Sofie te verklaren door smoring. Uiteindelijk kreeg ze een hartstilstand door de vrieskou. Er zijn ook sporen van geweld teruggevonden. Wellicht is Sofie om het leven gekomen door onderkoeling.

TAGS  I  Sofie Muylle  I  Alexandru Caliniuc