Tom Boonen: "Als dat gebeurt, is dat het droomscenario voor Remco Evenepoel in de Giro" Wielrennen
Wielrennen

Tom Boonen: "Als dat gebeurt, is dat het droomscenario voor Remco Evenepoel in de Giro"

Tom Boonen: "Als dat gebeurt, is dat het droomscenario voor Remco Evenepoel in de Giro"

Tom Boonen volgt de prestaties van Remco Evenepoel op de voet. De roze trui moest Evenepoel aan Egan Bernal laten, maar Boonen kijkt toch op zeer positieve wijze naar de ontwikkelingen.

"Tien seconden verliezen op een Bernal die toonde dat hij weer op het niveau staat van twee jaar geleden, is allesbehalve een slechte zaak. Remco heeft de schade meer dan beperkt. Het is niet dat er op dit moment in de Giro bergop vijf beter zijn dan Evenepoel, hoor", vertelt Boonen in Het Laatste Nieuws.

Het zwaartepunt ligt op het einde van de Giro. De laatste week in de Ronde van Italië is vaak heel zwaar en dan gebeurt het dat er renners helemaal doorzakken. Op basis van wat ik nu gezien heb, verwacht ik niet dat dat met Evenepoel zal gebeuren. Al weet je natuurlijk nooit wat het weer, bijvoorbeeld, met een lichaam doet."

Droomscenario

"In het meest ideale geval blijft Remco zoals Tadej Pogacar in de Tour van vorig jaar nog tot de slottijdrit binnen de minuut van het roze op een tweede plaats in het klassement", vervolgt Boonen. "Als hij bergop nooit meer dan 10 tot 15 seconden verliest, heeft hij zijn tijdrit achter de hand. Dat is eigenljik het droomscenario, hé."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws