Na forse kritiek op Jan Jambon de feiten: Premier De Croo gaf hem vrijgeleide Politiek
Politiek

Na forse kritiek op Jan Jambon de feiten: Premier De Croo gaf hem vrijgeleide

Na forse kritiek op Jan Jambon de feiten: Premier De Croo gaf hem vrijgeleide

Zondag kondigde Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan dat het niet mogelijk zou zijn om een tuinfeest met meer dan 10 mensen te organiseren, tenzij je een professionele cateraar inschakelt. Die versie paste hij aan tijdens 'De Cooke en Verhulst-show'. Plots mocht je een tuinfeest zonder cateraar organiseren.

Dat Jambon dit triomfantelijk ging aankondigen tijdens het programma van James Cooke en Gert Verhulst bleek voor velen in politieke kringen een doorn in het oog. De waarheid is dat dit wel degelijk werd doorgesproken met premier Alexander De Croo en andere kopstukken van de regering.

Volgens De Morgen was er een onuitgesproken akkoord tussen De Croo en Jambon. Die laatste kreeg de vrijgeleide om het goede nieuws te gaan vertellen op tv. Voor Jambon kwam dat dan weer niet slecht uit, aangezien hij veel kritiek kreeg na zijn uitspraken op ATV. "Dat was chic van De Croo", klinkt het nu in de entourage van Jambon.

Boze Coens

Onder meer CD&V-voorzitter Joachim Coens spaarde zijn kritiek niet na de aankondiging van Jambon. "Is dat de manier waarop we de mensen informeren ?", vroeg hij zich af op Twitter.

Populair

Laatste nieuws