Mokerslag voor Nicole en Hugo

Mokerslag voor Nicole en Hugo
Vrijdag 21 Mei 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Nicole en Hugo zijn iconen van de Vlaamse showbizz. In 1973 vertegenwoordigden ze België op het Eurovisiesongfestival, waar ze met ‘Baby, Baby’ als laatsten eindigden. Normaal gezien zouden ze twee jaar eerder al hebben deelgenomen met ‘Goeiemorgen, Morgen’.

“De vrijdag voor ons vertrek naar Ierland hadden we een promoclip voor ons nummer opgenomen op een veerboot in Oostende”, herinnert Hugo zich in Story over hun deelname in 1971. “Daar is Nicole besmet geraakt met geelzucht. Even dachten we eraan om mij al te laten vertrekken en Nicole achterna te laten komen. Maar haar professor in Leuven reageerde heel laconiek. ‘Dan neem je best een doodskist mee’, klonk het. Toen wisten we dat we onze deelname konden vergeten.

"Ik blijf erbij dat we zélf, met ons dansje, beter hadden gescoord"

Ze werden in allerijl vervangen door Jacques Raymond en Lily Castel. Zij eindigden dat jaar op een 14e plaats. “Vocaal hebben ze het nochtans heel goed gedaan”, vindt Hugo. “De grote fout was dat de omroep een tweede Nicole en Hugo op het podium wilden zien, inclusief danspasjes." 

“Maar Jacques was helemaal geen danser, en wat hij moest doen op het podium ging hem niet af”, blikt Hugo terug. “Na vijftig jaar hebben we nog altijd veel respect voor wat ze in Dublin hebben gedaan. Maar ik blijf er absoluut bij dat we zélf, met ons dansje, beter hadden gescoord.”

TAGS  I  Nicole en Hugo  I  n365