-->

Vanaken en Lang loodsen Club Brugge in Anderlecht naar nieuwe titel

Vanaken en Lang loodsen Club Brugge in Anderlecht naar nieuwe titel
Donderdag 20 Mei 2021 - 22:49   I   door Redactie

Club Brugge heeft donderdagavond een tweede opeenvolgende landstitel binnengehaald. Blauw-zwart speelde 3-3 gelijk op het veld van eeuwige rivaal RSC Anderlecht. Hans Vanaken (2) en Noa Lang zorgden voor de doelpunten.

Philippe Clement sleutelde opnieuw aan zijn ploeg en dat loonde. Een scherpe Vanaken kwam in de ploeg ten koste van Dost en bewees meteen zijn waarde. Na iets meer dan tien minuten spelen devieerde de Limburger een voorzet van De Ketelaere met de borst tegen de touwen.

Na de 0-1 kroop Club Brugge achteruit. De Bruggelingen lieten de bal aan Anderlecht en loerden op de counter. Een aanpak waar RSCA het moeilijk mee had. Club stond goed en Anderlecht creëerde werkelijk niets. Tot in minuut 45 een strafschop uit de lucht kwam vallen. Mata kreeg de bal tegen de hand en Nmecha zorgde met een panenka voor de 1-1. Een ijskoude douche voor Club Brugge.

Vreugde-uitbarsting

Na de pauze ging een gretig Club op zoek naar een goal. Opnieuw was het de connectie De Ketelaere-Vanaken die voor succes zorgde. Deze keer kopte de infiltrerende Vanaken een voorzet van zijn maatje binnen: 1-2. Toen Noa Lang er luttele minuten later 1-3 van maakte, volgde er een vreugde-uitbarsting bij Club.

De titel leek binnen en dat voelden ook Clement en zijn mannen. Toch was het nog niet gedaan. Nmecha lukte de aansluitingstreffer en zo werd het toch nog spannend. Enkele minuten voor tijd schrok Club Brugge nog eens op. Murillo buffelde een vrijschop tegen de touwen, maar bleek buitenspel te staan.

Tweede titel op rij

Het einde was nerveus - dat is ook niet meer dan normaal. In blessuretijd maakte Bruun Larsen er nog 3-3 van. Een belangrijke treffer voor Anderlecht in de strijd om een Europa League-ticket. Maar voor blauw-zwart maakte het niets meer uit. Het mag een tweede opeenvolgende landstitel vieren.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  voetbal