Zaterdag 22 Mei 2021 - 08:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

‘Familie’-actrice Sarah-Lynn Clerckx: “Daarom werd ik niet gebeld om de rol van Louise weer te spelen”

‘Familie’-actrice Sarah-Lynn Clerckx: “Daarom werd ik niet gebeld om de rol van Louise weer te spelen”

Sinds deze week is Charlotte Sieben te zien in de rol van Louise Van den Bossche in ‘Familie’. Zij vertrok jaren geleden op wereldreis, maar nu is ze dus terug.

De actrice die jaren geleden de rol van Louise speelde, was iemand anders, namelijk Sarah-Lynn Clerckx. Zij heeft het personage Louise veertien jaar lang gestalte gegeven. Volgens haar had Louise al lang in de psychiatrie moeten zitten. “Dat meisje heeft al zo veel meegemaakt”, vertelt Sarah-Lynn bij MNM. “Ze is al ontvoerd geweest, bijna verkracht, er zijn al eens naaktfoto’s van haar verspreid…”

"Logisch dat ze mij niet belden"

Ook al speelde Sarah-Lynn het personage in totaal maar liefst veertien jaar, toch werd zij niet opgebeld door de makers van ‘Familie’ om haar oude rol weer op te pikken. “Nee, dat hebben ze niet gedaan. Ik had ook niet verwacht dat ze dat zouden doen, omdat ik, toen ik wegging, heb gezegd dat ik stopte om te gaan studeren”, laat de actrice weten. “En ik was nog niet klaar met studeren, dus het was maar logisch dat ze mij niet belden.”

Sarah-Lynn heeft haar opvolgster uiteraard al zien spelen. “Ik vond het zó goed”, benadrukt ze. “Ik dacht echt van: ‘Wauw!’ Ik vond het echt heel goed”, laat ze weten. Bij deze heeft Charlotte ook de zegen van haar voorgangster.

TAGS  I  Sarah-Lynn Clerckx  I  Familie  I  glam