"Het heeft geen zin om jongeren te vaccineren, want het coronavirus zal niet verdwijnen door de vaccins" Buitenland
Buitenland

"Het heeft geen zin om jongeren te vaccineren, want het coronavirus zal niet verdwijnen door de vaccins"

"Het heeft geen zin om jongeren te vaccineren, want het coronavirus zal niet verdwijnen door de vaccins"

Het heeft geen zin om kinderen en jongeren te vaccineren. Dat zeggen Jona Walk, recent gepromoveerd op vaccin-immunologie, en arts-microbioloog Bert Mulder vandaag in het blad Medisch Contact. Ze stellen dat groepsimmuniteit immers niet mogelijk is.

Vaccinaties kunnen zorgen voor minder ziekenhuisopnames, maar ze kunnen het coronavirus niet verdrijven. "Uit onderzoek dat in Oxford is gedaan, blijkt dat mensen ook nog virusdragers kunnen zijn nadat ze gevaccineerd zijn", klinkt het bij Walk.

Zo zouden de huidige vaccins niet werken tegen alle varianten. In Zuid-Afrika is men zelfs gestopt met het AstraZeneca-vaccin omdat het vaccin niet werkt tegen de variant in dat land. "De effectiviteit tegen die specifieke variant blijkt echt nul", zegt Mulder.

als een vaccin tegen een bepaalde variant niet werkt, blijft alleen die versie van het virus zich verspreiden onder de mensen, en zal die ongevoelige variant uiteindelijk dominant kunnen worden in de gevaccineerde bevolking”, zegt Walk.

"Dit gebeurt vooral als je vaccineert terwijl er veel virus rondgaat, je creëert een ideale omstandigheid voor nieuwe mutaties", aldus Mulder.

"Corona kunnen we niet uitroeien", melden de wetenschappers. "Dus dat beleid zou je moeten heroverwegen: vaccineren alleen als iemand er op individueel niveau voordeel van heeft, je zou je eerst moeten richten op de ouderen en risicogroepen en vervolgens kijken wie zich verder wil laten vaccineren.’’

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws