Slecht nieuws over Marco Borsato en Leontine Buitenland
Buitenland

Slecht nieuws over Marco Borsato en Leontine

Slecht nieuws over Marco Borsato en Leontine

Het gaat weer beter met Marco Borsato en Leontine. Ze zijn weer aan het daten. "We hebben de vorm losgelaten", laat Marco erover weten. Toch wacht hen een lange weg, zo zegt relatiepsycholoog Marcelino Lopez aan Story.

Marco Borsato heeft Leontine destijds bedrogen en dat maakt het er niet makkelijker op. "Vertrouwen is de basis van een intieme liefdesrelatie en elke serieuze leugen is een snelwerkend gif dat dat gevoel ondermijnt", vertelt Marcelino aan Story.

"Dat wordt door mensen, vooral door hen die vreemdgaan, onderschat. Het kost dus onevenredig meer tijd om vertrouwen op te bouwen dan om het af te breken. Voor het slachtoffer zelf kan vreemdgaan traumatisch zijn. Liegen saboteert de relatie op fundamenteel niveau: als er eenmaal wantrouwen is, is het lastig vertrouwen terug te winnen."

"De dader kan het herstel saboteren door te snel het vertrouwen te willen afdwingen. En het slachtoffer kan herstel bemoeilijken door bij elk ongenoegen het vreemdgaan erbij te halen. In de praktijk mislukt een verzoening vaak. Meestal omdat slachtoffer en dader een ander beeld hebben van wat er nodig is."

Populair

Laatste nieuws