-->

Theo Francken herziet helemaal zijn mening over Marc Van Ranst

Theo Francken herziet helemaal zijn mening over Marc Van Ranst
Dinsdag 25 Mei 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Theo Francken heeft de laatste jaren veel geleerd. Bijvoorbeeld om minder emotioneel te tweeten. Een raad die hij ook viroloog Marc Van Ranst geeft.

"Als staatssecretaris heb ik soms te veel energie verspild aan provocerende tweets. Dat kwam omdat ik me constant opgejaagd voelde door mijn tegenstanders en de media", legt Francken uit in HUMO. "Zo beland je in een tunnelvisie: je raakt sneller geïrriteerd, reageert impulsief op dingen, haalt keihard uit in interviews en debatten. Achteraf lees je dat, en denk je: waarom was dat nu nodig?"

"Ik zie dat nu ook bij Marc Van Ranst. Ik heb hem dat via via al laten weten. ‘Reageer toch niet op alles, Marc. Neem op tijd wat rust en laat de honden maar blaffen.’ Je wordt niet gelukkig van die boksmatchkes op Twitter. Ik probeer er niet te veel meer in verzeild te raken."

"Van Ranst is dag en nacht bereikbaar"

Francken is opvallend mild geworden voor Van Ranst. "Ik heb vorig jaar al beslist om geen oppositie meer te voeren omtrent corona. Van Ranst maakt het zichzelf mis­schien moeilijk met zijn politie­ke tweets, maar hij is ook dag en nacht bereikbaar voor viro­logisch advies. Daar heb ik res­pect voor. Als burgemeester moet ik ook mijn verantwoor­delijkheid opnemen."

TAGS  I  Theo Francken  I  Marc Van Ranst  I  n365