Leeftijdslimiet voor Johnson & Johnson-vaccin opgetrokken: Wat met vaccinatiecampagne en komen versoepelingen nu in gevaar? Royalty
Royalty

Leeftijdslimiet voor Johnson & Johnson-vaccin opgetrokken: Wat met vaccinatiecampagne en komen versoepelingen nu in gevaar?

Leeftijdslimiet voor Johnson & Johnson-vaccin opgetrokken: Wat met vaccinatiecampagne en komen versoepelingen nu in gevaar?

In België is een Sloveense diplomate van 39 overleden na het krijgen van het Johnson & Johnson-vaccin. Uit voorzorg is beslist om te stoppen met vaccineren met het J&J-vaccin voor personen onder de 41 jaar. Mensen die jonger zijn dan 41 en een uitnodiging kregen voor dat vaccin, zullen herboekt worden. Dit heeft grote gevolgen voor de vaccinatiecampagne.

Het streefdoel van 11 juli om alle Vlamingen een eerste prik te geven zal niet gehaald worden. Bovendien lopen de leveringen van Johnson & Johnson ook al niet zoals het zou moeten. Het nieuwe streefdoel is nu om 85% van alle Vlamingen een eerste prik te geven tegen 11 juli.

De vraag is of deze vertraging ook invloed heeft op de versoepelingen. De vaccinaties zijn daarbij een belangrijke parameter om verdere versoepelingen door te voeren. Die van juni komen sowieso niet in gevaar en volgens Het Laatste Nieuws zouden ook die van juli en augustus niet in gevaar komen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws