Marc Van Ranst: "Dat ik in een safehouse zit? Ik voel me niet in het minst geïntimideerd" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: "Dat ik in een safehouse zit? Ik voel me niet in het minst geïntimideerd"

Marc Van Ranst: "Dat ik in een safehouse zit? Ik voel me niet in het minst geïntimideerd"

Marc Van Ranst is niet van plan om zich in de toekomst in te houden. De viroloog wordt ernstig bedreigd, maar dat maakt hem niet angstig. Integendeel.

"Je moet maar eens 'Van Ranst' en 'guillotine' intikken op Google. Het is bovendien veel gemakkelijker om er een viroloog uit te pikken dan een politieker, want die hebben zich in het begin allemaal weggestoken. Dus ik ben zeker niet verrast over deze situatie", zegt Van Ranst.

"Bij alle grote rampen in de geschiedenis zie je hetzelfde fenomeen: ze pikken er één zondebok uit, en bij deze pandemie ben ik dat" stelt Van Ranst. "Vooral het feit dat ik een linkse mening heb, werkt als een rode lap op een stier, en al zeker voor mensen die extreemrechts zijn."

"Het feit dat ik verplicht in een safehouse zit, en doodsbedreigingen krijg, is veel vervelender voor mijn familie dan voor mijzelf. Zij zijn hier vooral de dupe van. Persoonlijk kan ik echt wel abstractie maken van deze situatie, dus nee, ik voel me niet in het minst geïntimideerd. Het is in ieder geval mijn plicht om me te blijven verzetten, anders wint intimidatie."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws