Frank Vandenbroucke: "In een samenleving waar iemand als Marc Van Ranst wordt bedreigd, daar voel ik me slecht in" Politiek
Politiek

Frank Vandenbroucke: "In een samenleving waar iemand als Marc Van Ranst wordt bedreigd, daar voel ik me slecht in"

Frank Vandenbroucke: "In een samenleving waar iemand als Marc Van Ranst wordt bedreigd, daar voel ik me slecht in"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) heeft zijn steun uitgesproken richting Marc Van Ranst. De viroloog leeft al meer dan een week ondergedoken in een safehouse na de dreiging van Jürgen Conings.

Wat Vandenbroucke betreft blijft de politiek "onverkort achter Marc Van Ranst moet staan". Dat zei hij vanochtend op Radio 1. Van Ranst profileert zich niet enkel als wetenschapper, maar hij trekt ook fel van leer tegen extreemrechts op de sociale media.

"Voor zijn rol als viroloog en als privaat persoon en zijn recht op het verkondigen van zijn mening", stelt Vandenbroucke. "Waar het om gaan is dat Marc Van Ranst bedreigd is door iemand. Die heeft zijn adres opgevraagd en is voor zijn huis gaan staan met raketlanceerders en andere wapens in de auto."

Van Ranst heeft als wetenschapper volgens Vandenbroucke niet alleen recht van spreken, maar ook de plicht. "Een samenleving waar zo iemand bedreigd wordt, daar voel ik me ook slecht in."

Populair

Laatste nieuws