Chelsea dompelt Manchester City en De Bruyne in diepe rouw voetbal
voetbal

Chelsea dompelt Manchester City en De Bruyne in diepe rouw

Chelsea dompelt Manchester City en De Bruyne in diepe rouw

De Champions League-droom van Manchester City is zaterdagavond uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. In de finale tegen Chelsea werd een achterstand aan de rust gevolgd door het uitvallen van Kevin De Bruyne. En dat was van het goede te veel.

Bij de bookmakers was Manchester City voor de finale favoriet, maar dat was eigenlijk tegen beter weten in, want Chelsea ontpopte zich dit seizoen als het zwarte beest van The Cityzens. En ook in de strijd om de Beker met de grote Oren was het van dat.

Want City, dat gestart was zonder echte spits en met Kevin De Bruyne als valse negen, kon nooit zijn stempel drukken. Even leek Chelsea een tik te krijgen toen het Thiago Silva geblesseerd zag uitvallen, maar dat bleek enkele minuten later slechts een voetnoot.

Want vlak voor rust bracht Kai Havertz The Blues niet onverdiend op voorsprong. Dus was het in de tweede helft van moeten voor de troepen van Pep Guardiola. Maar op het uur kregen ze een klap van jewelste.

De Bruyne

Letterlijk en figuurlijk, want Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger had zo zijn eigen manier om Kevin De Bruyne af te stoppen. De Duitser pakte uit met een stevige bodycheck waarbij de Rode Duivel aan het gezicht werd geraakt.

De Bruyne kon niet meer verder en moest huilend - én met een blauw oog- vervangen worden. Dat verlies kwam Manchester City niet meer te boven, waardoor Chelsea al bij al vrij gemakkelijk de 0-1-voorsprong kon vasthouden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws