Zware klap voor Jacky Lafon: “Ik weet met mijn verdriet geen blijf” Buitenland
Buitenland

Zware klap voor Jacky Lafon: “Ik weet met mijn verdriet geen blijf”

Zware klap voor Jacky Lafon: “Ik weet met mijn verdriet geen blijf”

De voorbije vijftien maanden liepen niet van een leien dakje voor Jacky Lafon. Niet alleen werden eerst al haar optredens geannuleerd door corona, maar haar zus overleed ook nog eens aan het dodelijke virus.

“Vlak na Nieuwjaar is mijn 75-jarige zus Liliane bezweken aan COVID-19. Haar dood heb ik nog altijd niet kunnen plaatsen”, geeft Jacky eerlijk toe in TV Familie. “Ik weet met mijn verdriet vaak geen blijf. Ook de eenzaamheid vreet aan mij. Ik voelde dat ik aan het afglijden was richting het dal. Ik had nergens nog zin in en flirtte met een depressie. Ik ging weleens wandelen om mijn gedachten te verzetten, maar dat kun je ook niet de ganse dag doen, hé?”

"Je moet je dromen niet uitstellen"

“Mijn zus was een optimiste en een levensgenieter”, laat de voormalige 'Familie'-actrice weten. “Nooit was ze ziek. Haar dood heeft me geleerd dat je dromen niet moet uitstellen. Je kunt ze beter vandaag realiseren, want morgen kan het te laat zijn. Zo ben ik juist drie weken terug van de Spaanse zon.”

“Eens weg zijn van alles en iedereen heeft deugd gedaan”, aldus Jacky. “Want iedereen die ik in België tegenkwam, begon te zagen over de coronacrisis. ‘Het komt wel goed’, zei ik, ‘zodra we ons tweede spuitje hebben gekregen.’ Ik was precies een therapeute, terwijl ik er zélf ook één nodig had.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws