-->

Meisje van 14 stapt uit het leven nadat vijf tieners haar verkrachten en beelden verspreiden: "Had ze toch maar iets gezegd tegen mij"

Meisje van 14 stapt uit het leven nadat vijf tieners haar verkrachten en beelden verspreiden:
Dinsdag 1 Juni 2021 - 12:00   I   Foto: Pixabay   I   door Redactie

Vijf tieners zijn opgepakt na het misbruik van een 14-jarig meisje uit Gavere. Vijf dagen later is zij uit het leven gestapt.

De tieners hadden het meisje misbruikt op 15 op mei op een kerkhof en de beelden ervan verspreid op sociale media. Vijf dagen later stapte het meisje uit het leven. "Die beelden zijn voor haar de druppel geweest”, vertelt haar vader in Gazet van Antwerpen. “Ze zag haar hele wereld instorten.”

Het meisje had afgesproken op de Westerbegraafplaats in Gent, de stad waar haar moeder woont. Er doken echter nog vier andere tieners op. Het meisje werd aangerand en verkracht. De daders maakten ook beelden op sociale media. Vervolgens verspreidden ze ook die beelden. Het meisje kreeg die ook te zien en ze stapte nadien uit het leven.

Ze had haar ouders niet ingelicht, enkel een vriendinnetje. Die vertelde dan de waarheid na de dood van het meisje. De politie werd verwittigd en zij ontdekten de beelden. Vijf daders zijn gevat. Het gaat om drie minderjarigen en twee volwassenen. 

"Ze heeft er ons niets over verteld”, vertelt haar vader. “Ik heb nochtans al ­duizend keer tegen mijn kinderen gezegd dat ze bij mij mogen komen als er iets scheelt. Dat ik zou luisteren, zelfs als ik niet akkoord ben. Had ze er maar iets van gezegd, dan had ik misschien nog wat kunnen doen.”

Wie met vragen zit over zelf­doding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

TAGS  I  Gavere  I  Gent  I  verkrachting