-->

Politie is op zoek naar deze man na aanranding van verpleegkundige in Denderleeuw

Politie is op zoek naar deze man na aanranding van verpleegkundige in Denderleeuw
Dinsdag 1 Juni 2021 - 19:30   I   Foto: Politie   I   door Redactie

De politie is op zoek naar een man die in februari op straat een zorgkundige aanrandde in Denderleeuw. De jonge vrouw was voor een patiënt onderweg, toen een man haar aansprak en haar vervolgens in een portiek duwde om daar handtastelijk te worden.

De dader is gefilmd door verscheidene bewakingscamera's. Hij droeg een heel opvallende jas. De politie hoopt dat onder meer die een aanknopingspunt kan zijn.

"Hij begon plots aan mijn broek te wrijven"

"Ik heb naar hem geknikt en ben dan verder gewandeld", vertelt de vrouw aan TV OOST. "Toen hoorde ik plots 'Mevrouw, mevrouw'. Toen draaide ik mij om en dacht ik dat ik iets had laten vallen. Dat bleek niet zo te zijn. Toen vroeg hij mij de weg naar de KBC bank. Ik was echter zelf niet van die streek en wist het niet zijn. Dus ik legde hem uit waar de andere banken zijn."

Even later merkt de vrouw dat ze gevolgd wordt door de man. Vervolgens spreekt hij haar opnieuw aan. "Hij zei: 'Mevrouw, jouw broek is vuil. Je hebt een plek.' Nadien begon hij al te wrijven. Ik zei dat ik het zelf wel zou doen. Hij had mij ondertussen echter al vast in een greep tussen mijn been. Dan zei hij tegen mij: 'Kom, want anders zullen de mensen verkeerde dingen denken'. Ik heb proberen te duwen en wringen, maar hij had zoveel kracht dat het niet ging."

Nachtmerries

Na een tijdje stopte de man, bedankte zijn slachtoffer en keerde terug naar het station. De vrouw kijkt hem na en merkt het opvallende opschrift op van zijn jas. "Ik heb daar heel veel nachtmerries van gehad. Het zijn beelden die ik nooit meer zal vergeten", klinkt het nog bij de vrouw.

De man is vermoedelijk rond de 25 à 35 jaar oud en 1m 70 lang en heeft een blanke of licht getaande huid. Hij had grote donkere ogen, donkere wenkbrauwen en verwilderd kort zwart haar dat deels over zijn oren kwam. Hij droeg een blauwe regenjas met op de achterzijde BOLS BLUE, een donkere broek en zwarte schoenen.

Heeft u meer informatie over deze zaak? Laat het de politie weten via het gratis nummer 0800/30 300. Voor getuigenissen vanuit het buitenland, gelieve het nummer 0032 2 554 44 88 te vormen.

TAGS  I  Denderleeuw  I  politie  I  n365